Zoals beschreven bij Dragon is dat donkergroen,gebruik deze wel van revell.
Ze spreken hier enkel van drie kleuren:Flat Black, Dark Green en Steel!
Wel, alles hangt af van de graad van historische correctheid en de graad van realisme/verwering.
De Britten hebben gedurende WOII enkel vormen van "dark green" gebruikt vóór 1940 op tanks en daarna op hun vliegtuigen.
Ik vermoed dat deze Churchill gesitueerd moet worden in West-Europa? Vanaf midden 1944 gebruikten de Britten "Scc15" als basiskleur, een klerutje tussen amerikaanse "drab" en oliijfgroen in. Geen enkel revell kleurtje is een match.
Wat bedoel met mengen met zand en buff kleurtjes Steben?
Grtz yves,
Moduleren en schaaleffect. Gebruik van verschillende kleuren of mixen om een schijnbaar eenvormig kleur te realiseren.
Moduleren is niets anders dan nuances toevoegen aan je model (liefst met airbrush). Schaduweffecten (kieren en spleten donkerder), lichteffecten (bovenkant object lichter), .... Of gewoon simuleren van vervaging en verbleking van een verflaag in de zon.
Een schaalmodel simuleert ook steeds een bepaalde afstand tot een object. Hoe kleiner de schaal hoe verder je er van weg lijkt te staan. In het echt (bv verschil foto van dicht en foto van op afstand) heb je dan een iets lichtere en iets minder verzadigde kleur.
Wit toevoegen aan ja basiskleur verlicht wel maar kan ook te veel kleur wegnemen om nog genoeg indruk over te laten.
Daarom voegt men geel, vervaagd geel (beige), zand, gebroken wit, ... toe afhankelijk van de vervaging en vergrijzing die men wil bereiken.