Hoofdsponsor

1/48 Mitchell B-25 J [DONE]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Bedankt voor de goeie raad valere , ik ga die techniek in mijn oren knopen en toepassen bij een volgend project. Ik was al min of meer op de goeie weg door de basiskleur (mix van groen-geel) te spuiten in verschillende dunne lagen en steeds meer wit aan toe te voegen , dat geeft inderdaad een verouderingsefect . Zoals jij aangeeft had ik inderdaad de paneellijnen anders moeten aanpakken . Ik heb die donker 'geschaduwd' voor ik de basiskleur heb gespoten . Dat is ok , maar ik had ze achteraf (of nog beter , tussenin ? ) nog een speciale beurt moeten geven . Nu moet ik zeggen dat die schaduwen wel degelijk hun werk doen onder de camo , maar daar de kist reeds gespoten was met P+ en de fotos gemaakt zijn onder een spot komt dat door het glanzen niet tot uiting. De volgende fotos ga ik daarom buiten maken bij daglicht. Ik ga proberen het geheel nog te verfraaien met vervuiling en beschadegen van de verf als gevolg van het dagelijks gebruik . Toch is het een , door mij gekozen, onopvallende camo . Eentonig was mischien niet het goede woord , maar ik zie persoonlijk liever een wat gevlekte beschildering . Maar ja , we proberen nu eenmaal zoveel mogelijk de realiteit te benaderen in het bouwen van onze modellen .
Voor de vervuiling door de uitlaat (en) weet ik niet goed wat ik ga gebruiken . Olieverf of pastelkleuren . Heb spijtig genoeg niet veel goeie ervaringen met pastels . De vorige keer dat ik dat probeerde was alle pastelbehandeling na het eindspuiten met matte vernis verdwenen .
mvg ; Sabre
 
Hey Sabre,

Strak en mooi spuitwerk ^^

De grootste vijand van pastels zijn vingerafdrukken. Maar als ge oplet hoe en waar ge uw model oppakt, is het niet nodig om pastels te fixeren. Heb op een paar modellen wat roetsporen aangebracht, en die zitten er na 10 jaar, en ongefixeerd nog steeds op.

Om wat meer variatie in de lak te krijgen, is een sludge wash ook een leuke manier.

Groeten, Pascal
 
Hallo Pascal , lang geen slecht idee , om eventuele pastels te laten zoals ze zijn , zonder te fixeren . En dan maar afwachten , het model gaat toch op het schap of in de kast . Alleen , wat gedaan bij het afstoffen , dat toch al eens moet gebeuren he . Normaal doe ik dat met lucht uit de compressor , dus dat moet lukken . Verdwijnen de pastels dan kan ik ze nog altijd bijwerken niet. Die sludge wash waarover je spreekt is waarschijnlijk een zeer verdunde donkere, vervuilende film die je als laatst voor de vernis op het model spuit . Juist ? Ik spuit mijn kisten met acrylkleuren van Valejo . Kan zo een wash ook met acrylverf of gebruik ik olieverf en het penseel op bepaalde plaatsen van het model?
mvg , Sabre
 
Hey Sabre,

Ik moet je het antwoord schuldig blijven, ik heb geen ervaring met Vallejo :unsure: Een wash kunt ge met inkt, plakaatverf of olieverf aanbrengen. Wel eerst testen of het "verdunmiddel" waarmee je wash maakt de verf niet aantast.

Hier vind ge wat meer info over een sludge wash : http://www.modelbouwen.be/schilderen/760-sludge-wash.html

Zelf gebruik ik Humbrol verf, daarover een laag vernis en dan een wash van olieverf verdund met terpentijn.

Groeten, Pascal
 
Hey,

Ik heb ervaring met schilderen en spuiten van Vallejo. het is geen probleem als je de verf maar beschermd met een laagje klir of vernis voordat je de filters wil aanbrengen. Normaal gezien reageren de filters op basis van solventen niet op de Vallejoverf, die is op waterbasis. Maar voor de zekerheid breng ik altijd een beschermlaag aan. ;)
Hopelijk zijt ge er iets mee, schoon model dat je aan het maken bent man. ;)
 
Hoi Sabre,

Je hebt er een mooi vliegstukje van gemaakt. Vind trouwens dat je strakke spuitlijnen hebt uitgezet!! :ohmy:
M'n complimenten.
Ivm 't verweren zou ik zeggen...
Elk vliegding is ooit eens nieuw van de band gerold.
Is gewoon een kwestie van eigen goesting hé.
Al vind ik een gebruikt en afgeleefd toestel ook wel mooi.

Keep on the great work!!
Bart
 
Laatst bewerkt:
Mitchell B-25

Inderdaad Bart , alles is een kwestie van goesting . Het belangrijkste is dat wij als bouwers tevreden zijn met het resultaat dat we bekomen ; Spijtig genoeg is dat niet altijd het geval omdat we toch steeds nieuwe technieken , kleuren enz. uitproberen . Wat dit model betreft denk ik , dat ik beter mijn eigen gang gegaan was ivm de camo , maar ik wou mij houden aan het originele verfwerk , met dit "eentonig "resultaat. Met alle respect voor het bouwen naar de werkelijkheid maar is het soms niet beter daar eens van af te wijken en onze persoonlijke fantasie zijn gang te laten gaan ? Ik weet het niet. Met het aanbrengen van de decals en nog wat verfwerk is er toch al wat meer leven in het plaatje . Nu nog wat inlijnen zoals Valere het aanraade en wat vervuilen , al ga ik daar nu eens niet in overdrijven zie en de vervuiling van de uitlaten proberen aan te brengen zoals Pascal het beschreef , met pastels na het aanbrengen van de matte vernislaag als eindpunt. Spijtig dat dit een model is met meestal opgelegde paneellijnen zodat er van inkleuren niet veel sprake zal zijn . Ik zou eens willen proberen om de (licht)opgelegde lijnen te dry brushen , mischien heb ik daar een resultaat mee ; Ik moet wel opletten mijn spuitwerk nu niet meer te verknoeien .
mvg , Sabre

1_P4130033.jpg
1_P4130034.jpg
1_P4130032.jpg
 
OD (ollive drab) camouflage heeft inderdaad snel de neiging eentonig en saai te worden, maar terzelfder biedt OD een leuke optie die andere kleuren (en hedendaagse OD) niet te bieden heeft. Het is namelijk zo dat de eerste OD verf de neiging had snel tot zeer snel te verkleuren onder invloed van de zon, het verkleurde naar bijna-kaki, en uiteraard ook niet gelijkmatig. Werden er herstellingen uitgevoerd na een raid, dan waren de vervangen pannels van verre te herkennen.
 
Oef iiiii ; dan valt uiteindelijk alles nog heel goed mee . Ben ik even blij dat steeds meer wit ben gaan toevoegen bij de basiskleur ;Met dank voor de nodige info aan Pascal , Valere , swaken en alle anderen die mij raad gaven bij het spuiten . Zo heb ik inderdaad een kleur verkregen die naar het kaki neigt. Bedankt voor de info Dan . Dat geeft inderdaad te overwegen mogelijkheden . De beschikbare paneellijnen heb ik , of ben ik , aan het inlijnen met zwart, kwestie van toch wat accenten te leggen , wel donker natuurlijk maar op de grijze onderkant ga ik daarom toch maar burnt umber gebruiken daarvoor . En voor de uitlaatvervuiling denk ik toch ook maar bij olieverf te blijven ; Enfin , we zien wel , ik geraak er moeilijk uit deze keer .
Sabre
 
Mitchell B-25

Hier dan een reeks fotos van het afgewerkte vliegtuig. Ik ben best tevreden met het resultaat al zie ik natuurlijk vele zaken die beter of anders kunnen , maar ik denk dat dit altijd zo is en altijd zo zal blijven ; Zou er iemand ooit helemaal tevreden zijn over zijn afgebouwd project ?
De laatste twee fotos waren een probeersel om de draaiende proppellers te tonen , ik maakte dus de fotos als nachtopname om een langere belichting te bekomen met gevolgen voor de scherpte van de fotos . Niet erg gelukt , maar ik ben nu eenmaal geen specialist fotograaf.
mvg , Sabre

2_Modelbouw_001.jpg

2_Modelbouw_002.jpg

2_Modelbouw_003.jpg

2_Modelbouw_004.jpg

3_Modelbouw_012.jpg

1_Modelbouw_006.jpg

3_Modelbouw_009.jpg

2_Modelbouw_011.jpg

2_Modelbouw_013.jpg

1_Modelbouw_023.jpg

1_Modelbouw_024.jpg

Mijn volgende projecten : een F9F- 5P Panther en een eerste tankproject

1_Modelbouw_026.jpg

1_Modelbouw_025.jpg
 
Heel knap, zou chique staan op een grasveldje of zo.
Een specialleke ook, voor mij toch. Ik had hier nog niet van gehoord. Toestel eens opzoeken op het internet.
 
Dag Sabre,

Foto's en model zien er goed uit, enkel de twee laatste foto's van het vliegtuig zijn iets of wat aan de minder scherpe kant :$
Maar het model ziet er strak uit, mijn complimenten :8
 
Een schitterend model, Sabre.

Mijn complimenten!


Als je nu 10 mooie foto's aan een mod van dit onderdeel doorgeeft, dan kunnen die in de 'Afgewerkte projecten' geplaatst worden.



Droop
 
Dit is echt een juweeltje geworden. Ik kan er niets aan toevoegen, maar ik ben het super met Droop eens. :P
 
Bedankt jongens voor de complimentjes . Het is echt wel een mooie kist geworden , al weet ik natuurlijk wel waar ik er "eventjes" naast zat , zowel bij het bouwen als bij het brushen . Maar zo leren wij altijd bij van onze fouten he . Ja , die laatste twee fotos he . Die zijn gemaakt in het duister om bij middel van een langere belichting de draaiende propellers proberen te tonen , maar toen kreeg ik de fotos niet scherp meer .
mvg , Sabre
 
ApplausApplausApplaus Zeer mooi gedaan proficiat, we zijn natuurlijk benieuwd naar je volgende verslag van uw nieuw project. ApplausApplausApplaus
 
Hallo Droop , mischien heb ik erover gekeken , maar waar zijn de namen van de moderators te vinden die bij de verschillende items horen . Dan wil ik graag de fotos sturen bestemming "afgewerkte projecten" .
met dank en groetjes
Sabre
 
Hallo Droop , mischien heb ik erover gekeken , maar waar zijn de namen van de moderators te vinden die bij de verschillende items horen . Dan wil ik graag de fotos sturen bestemming "afgewerkte projecten" .
met dank en groetjes
Sabre


Op de indexpagina van het forum, vind je onderaan, net boven de gesponsorde links een tekstje "bekijk forumleiding".
Ook in de sufora vind je onderaan telkens de "moderatoren" voor dat bepaald onderdeel terug.
Bij de militaire vliegtuigen zijn dit: Marske en Pascal
 
Denk je je dan ook aan een kit revieuw, dat is best belangrijk voor andere die dit model ook willen gaan bouwen. :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan