Bedankt! Het was nu even wachten op een update, maar ik denk dat het de moeite loont, want het diorama is nu afgewerkt! Eerst even kijken hoe de neushoorn aangepakt is, want die stond nog in de glanzende fabrieksverf.
Op de buik stond nog een keurmerk en wat tekst, die met een mes verwijderd werden. Dat leverde een zone zonder rimpels op, wat misschien op zou vallen.
Daarom wilde ik eens een andere aankoop uittesten. Deze Distress Paint barst bij het uitdrogen uiteen in snippers. Een echt huidpatroon zou dit niet opleveren, maar ik hoopte wel dat het opgedroogde en gebarsten modderkorsten zou opleveren, die dan geschilderd konden worden. Het product is nogal wasachtig en mag dik opgebracht worden. Hoe dikker het is, hoe grover het patroon.
Toen ik na een paar uur controleerde, was vooral het gedeelte op de buik gaan barsten. Helaas vielen de schilfers er bij aanraking soms af; ik veronderstel dat het plastic niet genoeg hechting geeft.
De neushoorn heeft hier een behandeling met de airbrush en het rode pigment gehad. Er is al mat afgelakt maar dit heeft weinig effect. De ondergrond is ook met oranje ge-airbrushed, waarbij de graskanten iets donkerder gehouden zijn. Het oranje was hier nog iets te fel. Dat werd dus bijgewerkt met een blekere roestkleur. Ook de G6 werd daarbij aangepakt en heeft nog een ruitenwissereffectje gekregen door de omtrek van de wisser af te plakken voor het stof verneveld werd. De neushoorn werd nu op de rug behandeld met de AK wash voor regenstrepen die ook al op de G6 toegepast werd. Door de enamel-samenstelling krijg je vanzelf een veel mattere uitwerking dan bij het acrylic Vallejovernis dat ik nu gebruik. Ik heb daarbij afwisselend de spuitbus en de airbrushversie gebruikt, maar ik moet zeggen dat er niks zo goed werkte als het Armypainter vernis waar ik vroeger mee werkte. Het is helaas nog moeilijk verkrijgbaar.
Hier volgen de eindfoto's met op de achtergrond een kudde kafferbuffels (die wat te groot afgebeeld zijn in schaal, maar de sfeer voor een duel is er nu wel). Er zijn een paar foto's bij waar ik de flash afgedekt heb, daar krijg je een betere indruk van de lichtweerkaatsing en de kleur die er bij gewone belichting te zien zijn. De neushoorn is met twee pinnetjes vastgezet in de ondergrond, de G6 is bij elk wiel met contactlijm vastgemaakt op plaatsen waar er weinig gras groeide.
Ik heb overdacht om er nog wat begroeiing aan toe te voegen, het mag natuurlijk niet afleiden. Ik had ook het gras achter de banden plat willen leggen, maar dat is daar te stug voor geworden. Sporen zijn er niet aangebracht want deze ijzergronden zijn toch nogal compact als er gras op groeit. Ik heb eens getest hoe het plaatje werd als de G6 in artilleriestand gezet werd maar dan was het dio niet meer in evenwicht. Jammer voor de metallic schijn van de hydraulische plunjers, dat zal dus niet te zijn zijn. De loop blijft bijna vanzelf in het travel lock liggen, ik ga dat los laten maar het is niet de bedoeling het kanon in elevatie te brengen, want dan wordt een ongeschilderd gedeelte zichtbaar. Wat ik er wel nog bij moet opmerken, is dat de koepel zo nauw past tegen de turretring dat er een paar plekjes zijn waar de verf van de hull afgeschuurd wordt door de koepel er op te draaien. Je kan dus best de paspinnetjes daarvan wat bijschuren. Ik heb ook geen remleidingen meer geïnstalleerd zoals in het artikel van SMMI, ik had de referentie hiervoor te laat ontdekt en er zou heel wat werk aan zijn om de leidingen natuurgetrouw te maken omdat er over de hele lengte een spiraal rond zit. Ik heb ook mijn twijfels bij de gescratchte dakruit die ik toegevoegd heb, omdat aan de binnenkant van het luik een grendel zit die nogal zinloos wordt als er glas voor zit. De grendel interfereert ook zichtbaar met het glas als je het luik denkbeeldig afsluit. Misschien was het glas een optie die alleen voor de VAE exemplaren voorzien was, of moest het glas dieper in het luik zitten en naar achter verschuifbaar zijn? Wat meer referentiemateriaal zou hier uitsluitsel kunnen brengen, hier hebben we waarschijnlijk het laatste nog niet van gezien. In elk geval een zeer aan te raden kit voor beginners, alles past mooi in elkaar en het PE levert ook geen noemenswaardige problemen op als je het niet verplooit. Gebruik voldoende lijm voor de roosters voorop, want die kunnen wel aan de hoeken loskomen.
Voor ik nog eens een nieuwe kit opentrek, probeer ik eerst de shelfqueens nog eens aan te pakken.