Beste Roy en Pascal dat geduld heb ik niet omdat ik ten eerste er dan moeten op zitten wachten heb niks anders voorhanden , iemand die werkt kan alleen in de avond eraan werken of heeft nog iets anders te doen en dan gaat de tijd snel
Als je het geduld niet hebt om te wachten, kun je nog overwegen om toch aan twee of drie modellen tegelijkertijd te werken. Terwijl het ene model droogt, kun je het andere in elkaar gaan zetten. En terwijl het derde model een laagje vernis krijgt, kun je bij het tweede model een laag verf airbrushen en het eerste model dat in de primer staat, schuren. Je kunt een simpel werkschemaatje opzetten daarvoor. Als je aan drie modellen tegelijkertijd werkt volgens een goed schema, kun je denk ik bezig blijven zonder dat je uitgebreid hoeft te wachten.
Het argument dat je, als je aan meer dan een model tegelijkertijd bezig bent, dozen vol onafgewerkte modellen krijgt, is oneigenlijk. Als je gewoon het schema aanhoudt en volgens plan wisselt tussen de twee of drie modellen, is er geen enkele reden om een van de drie modellen onafgebouwd te laten liggen.
en als ik dan iedere keer een maand wachten dan krijg de helft van mijn modellen nooit meer af
Als ik geen geduld heb om een taart een uur in de oven te laten garen, maar hem na een kwartier er al uithaal, dan is mijn taart minder lekker dan die van iemand die wél de volledige bereidingstijd in acht neemt. Interesseert de smaak mij niet zoveel, dan is er geen probleem. Vraag ik echter telkens, na elke taart, wat iedereen ervan vindt, en tref ik steeds een beleefd proeverspubliek dat te vriendelijk is om te zeggen dat de taart wel wat langer had mogen garen, dan zal er op enig moment toch iemand opstaan die er wél iets van zegt. Dat was, om de vergelijking met jouw model te maken, oorspronkelijk Ron en verschillende bouwers sloten zich bij hem aan. Jij schiet bij de afgelopen modellen, wanneer je wat kritiek krijgt of zelf kritiek oppert, steeds de verdediging in, het ligt aan foto's of het ligt aan de verf of aan het model of wat dan ook, maar nooit aan Coachke of aan de gebruikte methoden c.q. de gemaakte keuzes. Ik ben blij dat dit topic nu eens gelegenheid biedt om eerlijk te zijn en uiteen te zetten wat ieders echte gezichtspunt is.
En dat leidt tot het volgende:
Dus als het jullie belieft hou ik me aan mijn manier van werken tussen haakjes het is mijn eis ook niet ben gelukkig zo en ben tevreden over mijn werk en zo kan ik mijn hobby rustig verder doen op onze manier van leven
Ik denkt dat de mensen - waaronder ik - die recent hebben gereageerd het moeilijk hebben met de uitleg (of misschien zelfs excuses) die ge geeft WAAROM iets niet wil lukken, of WAAROM het er uit ziet zoals op de foto's.
Pascal slaat hier de spijker op z'n kop. Om het naar bot Hollands te vertalen, ik zie jou de ene redengeving voor een bepaalde onvolkomenheid doen opvolgen door de andere redengeving. Je hoeft dat helemaal niet te doen; en als je het wél doet, doe het dan eerlijk. Geef niet je fototoestel de schuld van imperfecties in je model. Als je gewoon eerlijk bent en benoemt (waarbij trouwens geldt dat je je niet hoeft te verantwoorden he... maar je doet dat steeds zelf) dat jij geen superstrakke laklaag nastreeft, dan komt het sympathieker en prettiger over.
Ik begrijp je beweegreden om te bouwen zoals je bouwt, en heb er ook begrip voor. Geloof het of niet, maar ik heb er steeds een zekere mate van bewondering voor gehad, niet zozeer voor het beeldaspect maar wel het workflow-aspect. Zoals ik al eerder schreef, het is een keuze en die leidt ertoe dat je veel meer bouwt dan welke andere modelbouwer die ik ken (misschien op een enkeling na), iets waar de meesten van ons die met diverse onafgewerkte modellen zitten alleen maar van kunnen dromen. Ik zou het heel graag willen kunnen, maar helaas zie ik bij mijzelf of bij een kit altijd wel iets wat voor verbetering vatbaar is. Wat mij stoort, is dat je enerzijds heel snel wilt bouwen (waarvoor respect) maar anderzijds niet écht open lijkt te staan voor kritiek en het dus doet schijnen alsof alles wat je maakt net zo mooi en verzorgd is als het werk van andere modelbouwers die tig keer zoveel tijd aan hun werk besteden.
Ok mensen dan laten we het hierbij houden , dat niet iedereen dat mooi vind ben ik me van bewust dat is andersom ook hoor
Je geeft zo vaak te kennen dat je een discussie wilt stoppen, maar dan nog nét aangevuld met een terloopse reactie-uitlokkende boodschap. Dan wil je de discussie dus niet echt stoppen, of je hoopt dat dat gebeurt ondanks dat je nog even het laatste woord wilde pakken. Normaal gesproken wel, nu even niet. Dus daar ga ik weer.
Vanzelfsprekend is alles subjectief, maar laten we nu eens concretiseren wat jij hier lijkt te bedoelen. Laten we het versimpelen.
Ik zeg, en heb hierboven beargumenteerd, dat een gepolijste laklaag op een 1/24-model in beginsel realistischer en mooier is dan een niet-gepolijste laklaag. Wil jij nu zeggen, dat jij dat
niet vindt? Dat zou ik wel heel raar vinden.
Wat je denk ik eerder bedoelt te zeggen, is dat je sommige modellen mooi vindt en andere niet. Nou, dat is toevallig ook bij mij het geval. En volgens mij bij iedereen. Smaken verschillen. Maar dat heeft
helemaal niets te maken met het discussiepunt van kwalitatief hoogstaande afwerking.
k vind ook niet alles mooi wat gebouwd word , met het enige verschil dat er wel medailles mee gehaald worden , en dat is iets wat ik nog niet eens verlang Ik kan u gerust een voorbeeldje geven maar dat doet niks ter zake
Inderdaad, het doet totaal niet terzake omdat deze discussie niet gaat over smaak, maar over kwaliteit.
Als je dit beziet als opbouwende kritiek kan er veel uit geleerd worden en heeft me al serieus aan het denken gezet voor mijn volgende project.
Zo is ook de insteek van mijn verwoording.
Ik vraag me zelfs soms af of perfectie bestaat in de modelbouwwereld.
Perfectie is denk ik zelden of nooit haalbaar, verbetering wel. Zoals Pascal in dit geval schreef, is het niet eens zo moeilijk om een mooiere laklaag te verkrijgen, maar het kost wel ontzettend veel meer tijd en energie. Dat is in dit geval de crux.