Hoofdsponsor

1/35 BOBIK BA-64(r) RED ARMY, WW2. [DONE]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Vandaag de turret weer wat verder kunnen sprayen.

SDC11297.jpg

G.
 
Laatst bewerkt:
Das ongelooflijk, die lasnaden zijn nu dag en nacht verschil na de verfbehandeling. Btw hoe maken jullie die, lees veel "stretched sprue", verwarm je dat dan en trek je dat uit, of hoe doe je dat?
 
Tom, dit zijn de lasnaden die gewoon door Miniart werden voorzien.

Stretched sprue :

- proper, mooi rond stuk van een gietraam knippen, evt. naden wegschuren met een fijn schuurpapiertje,
- boven een theelichtje opwarmen (niet zwart blakeren/verbranden!),
- als het plastic zacht is, rustig uittrekken tot er een fijne draad overblijft,
- afsnijden op lengte van de lasnaad die je wil aanbrengen en op het model lijmen met ultra thun lijm van Tamiya (andere plasticlijm gaat ook),
- een laag lijm aanbrengen om het spruedraadje te verzachten, zodat het klaar is voor de bewerking,
- dmv. 'n tooltje, bijv. tandenstoker (bijgesneden punt afgerond, recht...afhankelijk van de soort) de naad vd. ene kant nr. de andere kant modelleren,
- om de harde randen te verzachten nog eens passeren met een likje ultra thin lijm, opletten voor invreten van de lijm!
 
Laatst bewerkt:
Hey Guy,

Eindelijk ben ik hier eens terug aanbeland. :8

Zoals gewoonlijk is dit weer prachtig gedaan, Guy. Zoals we van jou gewoon zijn hé. ;)


Droop
 
Merci Droop, altijd welkom!

Vandaag de eerste color modulation handelingen gedaan.

SDC11351.jpg

SDC11353.jpg

Tot ziens! G.
 
Hoi Guy.
mooi man.. hoe heeft u die kleuren opgebouwd.. vertrokken van basis zwart - naar d groen of russich groen...het oplichten enz.. deze kleuren interesseren mij wel
heb hier nog een modelleke liggen n.l de T-28 die ik ook eens qua kleur schakering onderhanden wil nemen.

ben lastig k'weet het gr M
 
Camaro69, als ik verlof krijg zal ik hem graag meebrengen.

Markiede2,inderdaad, zwarte basis, daarna Bronsgroen van Revell Aqua met wat glansvernis vermengd en uniform aangebracht, vervolgens de kleur iets lichter gemaakt met wat wit en op de meer belichte zones aangebracht, dezelfde werkwijze vervolgens nog twee keer met telkens iets lichter groen. Ik ben bewust iets lichter gegaan om later levendige kleurvariaties op te bouwen met sterk verdunde olieverf (washes, filters). Dit gaat immers iets makkelijker dan op een eerder donker groen.

Hopelijk kan ik morgen de modulatie van het groen afsluiten en beginnen denken aan de afgeleefde whitewash...
 
Rik, bedankt makker, toch was ik na de spuitwerken niet 100% tevreden. Ik had gewoon niet voldoende glansvernis in de verfmengsels gedaan. Nu ligt er een goede beschermende vernislaag Clear van Tamiya overheen en is het uitzicht toch geworden waar ik naar streefde. De kleuren komen krachtiger naar voor.

SDC11360.jpg

SDC11362.jpg

SDC11363.jpg

Nu moet deze laag stevig uitharden, dan is het tijd voor decals (afhankelijk van mijn keuze, ben er nog niet uit), en de whitewash.

G.
 
Laatst bewerkt:
Thanks Rik, nu ga ik proberen om de whitewash hairspraytechniek tot een goed einde te brengen zie! Ik wil een erg afgesleten effect bekomen, met veel faded zones en krassen van het crossen door berkenwouden! Let's make a real Bad Ass 64!!!
 
dat is in orde é.
Wat die vernislaag op het einde betreft ,dat doe ik normaal gezien ook altijd omdat zo de onderliggende verflagen als het ware een beetje beter in elkaar overvloeien en ze een extra beschermlaag geeft. Niet te dik leggen en ge bekomt een mooie pantserverfglans, vind ik.
Benieuwd hoe die whitewasch er zal uitzien na bewerking met die methode, want er bestaan eigenlijk tal van manieren om een winterwash te leggen, maar we moeten mee met de tijd é Guy. Alles evolueert.
Nu moet ik wel zeggen dat ik onlangs een model gezien heb dat een winterwasch had ,die naar alle waarschijnlijkheid ook op die manier gechipt was maar wel een beetje teveel naar mijn goesting waardoor ik het niet zo geslaagd vond. De contrasten waren te groot dus is het van groot belang dat er goed "ge-faded" word zoals ge zegt.
Succes manneke
 
guy ge laat knappe dingen zien en met zeer goede uitleg
de vorderingen tot zo ver zijn top


tom
 
Dank je André, welke Humbrol verf zou jij me aanraden als ik ging voor een Russische groene ? Jij als Ruski specialist...

De laatste keer dat ik iets russisch heb gebouwd moest ik twee kleuren mengen om russian green te verkrijgen.
Zal het eens opzoeken.
 
Famo het is zoals je zegt, de vernis trekt de kleuren naar mekaar zodat ze meer één geheel vormen, dat is telkens aangenaam om te zien gebeuren, zeker bij de color modulation style. Goh zo'n whitewash in de realiteit, er bestaan daar hele theorietjes over wat betreft de logica van de slijtage, het algemene uitzicht...mijn documentatie zegt dat er geen logica te bespeuren valt. Waar een bemanning loopt slijt alles rapper af, en bij de randen van zo'n open turretje ook, maar dan houdt het op. Soms is het ene paneel nog helemaal wit, terwijl het ernaast liggende bijna gans terug groen ziet van de basiskleur, raar maar daarom dubbel zo moeilijk om te repliceren op een model. Nu, zo ver ga ik het niet drijven, maar ik wil toch een overtuigende bak neerzetten.

Tom, graag gedaan, ik doe graag mijn uitleg, dan kunnen de profs eens goed lachen!!!

Ondertussen heb ik toch een beetje mijn draai gevonden met de haarspray en de witte verf. Eerst heb ik een overall laagje haarlak gelegd en daarna in z'n geheel een witte transparante mist, niks dichtgespoten dus (is veel mooier en beter te manipuleren). Daarna werk ik paneel na paneel, haarlak, witte verf, chippen met penselen en voor de krassen van de berkenbossen in de wash een tandenstoker die scherp geslepen werd.

Foto die ik vanavond snelsnel nam, let wel, ik ben nog niet rond :

SDC11368.jpg

Om een geslaagde whitewash te doen heb ik in alle bescheidenheid al volgende zaken te melden :

- glansvernislaag als basis,
- haarlak in goed gecontroleerde laag, geen opgestuwde lak veroorzaken,
- witte acrylverf van Tamiya, verdund met WATER!!!,
- water opborstelen (geen druppels, ze lossen je haarlak op in lelijke vlekken), paneel na paneel voor optimale controle,
- met stugge borsteltjes zacht boenen, wrijven tot de laag begint op te lossen (ik gebruik aquarelpenselen, met haren die ik inkortte).
 
Laatst bewerkt:
Alvast een goede start, hé, Guy.

Ik ken ook maar de theorie, uit de 'boekskes', heb er zelf geen ervaring mee, maar je bent blijkbaar op de goede weg.
Laag per laag opbouwen tot je het gewenste effect hebt.

Veel succes, Rik
 
Jawadde GUnit, toch een krachttoerke wat ge hier toont. Kvind het heel boeiend, en temeer zoals den andere Tom al zei om je goede uitleg erbij. Maar voorlopig zal ik het maar bij mn simpele kleurkes en penseelkes houden, kben nog aan't leren binnen de lijntjes te kleuren ;)
 
Ziet er goed versleten uit Guy.
Over de white wash, Volgens mijn weten werd hier gewoon wit kalk ( of een goedje wat hierop lijkt) voor gebruik omdat de white wash /witte camo niet definitief was en gemakkelijk verwijderd kon worden als het weer weer beter werd en de sneeuw verdween.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan