@Marc: beschouw het als een boek: je kunt het lezen, maar hoeft er niets van te onthouden om er toch min of meer aangenaam de tijd mee door te komen. Intussen leer je er ongemerkt misschien wel wat van.
De enige reden om echt te onthouden wat ik toon (behalve als je zelf met Fusion 360 wilt gaan werken), is dat na de tiende video een quiz zal worden georganiseerd waarin vragen zullen worden gesteld over de tien eerste filmpjes. Natuurlijk kun je ze ook terugkijken (bij elke vraag zal een link naar de desbetreffende video komen te staan), maar het makkelijkste is natuurlijk als je de antwoorden al uit je hoofd weet. Als voorbeeld, de vraag die bij het tweede filmpje hoort is:
"Welke tweedimensionale figuur moet je in Fusion 360 tekenen om een driedimensionale cilinder* te kunnen maken?"
Zeker als je het filmpje hebt gezien, is dit misschien niet zo moeilijk, maar je moet het maar net even weten. Aan de quiz is ook daadwerkelijk een unieke prijs verbonden en volgens mij is die de moeite waard. Maar dit alles komt te zijner tijd.
* Om de taalpuristen voor te zijn: 'driedimensionale cilinder' is inderdaad een pleonasme.
@Aris: dank je wel voor het compliment.
@Airbus56: ik ben wederom erg blij met je reactie, dit was eigenlijk precies waar ik op hoopte. Het deel dat je aanhaalt uit een andere post, betreffende dat '3D' maken uit een '2D' vorm, bezorgde me toen al de nodige twijfels. Het was niet makkelijk te omschrijven. Inderdaad, toont dit filmpje mét commentaar in één oogopslag wat ik bedoel en blijkt het principe ook meteen een stuk simpeler.
Wat betreft 'het programma doet dit voor je en verdeelt de lijnen evenredig: dit is, zoals je waarschijnlijk al had begrepen, een variant op het mesje dat 360 graden rondom de boutkop een stuk wegslijpt. Ook bij de evenredige verdeling van lijnen stel je een rotatielijn in, teken je bijvoorbeeld een lijntje (=straal van een cirkel) en zeg je tegen het programma dat die lijn binnen die 360 graden rotatie bijvoorbeeld 8 keer gekopieerd moet worden. Of 12 keer, of wat dan ook. Je hoeft het in elk geval niet handmatig zelf te tekenen, want dat doet het programma voor je. Daar staan precies de eerste twee letters van de afkorting 'CAD' voor (computer aided design).
Met uw filmpjes erbij heb je echter de ideale mix gevonden om iedereen, zowel kenners als leken te boeien.
Blijer dan met deze opmerking kun je me niet maken.
@Erwin: ik had daar al op gehoopt en bekeek in spanning de reactie van Natasja (mijn vriendin) toen ik haar dit filmpje toonde. Ze zei dat ze bijna de neiging kreeg zelf wat te gaan proberen in Fusion 360, dus dat zat wel goed. Je kunt zelf nog wel denken dat je iets van toegevoegde waarde hebt gemaakt, maar dat moet zich wel eerst bewijzen in de ogen van anderen!
Ik denk dat ik een combinatie moet zien te vinden van het posten van updates (=wat is er nieuw getekend) en uitleg (=hoe heb ik één van die nieuwe dingen getekend). Dat wordt nog een uitdaging, maar ik zal mijn weg er wel in vinden denk ik.
@Pascal: dank je wel Pascal, dit uit jouw pen te mogen lezen betekent veel voor mij.